OSLO FILATELISTKLUBB

Velkommen til hjemmesidene til Oslo Filatelistklubb - OFK. Klubben er landets største med ca. 500 medlemmer i inn- og utland. Klubben er den eldste frimerkeklubben i Norge - stiftet så tidlig som 1886.

I tidsrommet september til mai avholdes vekselvis medlemsmøte (følg link for å se kart over hvor møtene holdes) og klubbaften med auksjon hver mandag. På medlemsmøtene er det kåserier over filatelistiske emner eller temaer av allmenn interesse, ofte ledsaget av lysbilder. Den "offisielle" delen starter kl. 19:00, men det er åpent hus fra kl. 18:00.

På startsiden finner du informasjon om:


NYHETER OG AKTUELT

PROBLEMENE MED HJEMMESIDEN

Siden tidlig i høst har hjemmesidene til OFK ligget nede, dvs. en kunne ikke aksessere sidene og opplevde bare feilmeldinger. Som webmaster tok jeg kontakt med leverandøren som hostet sidene og deres kundeservice. Jeg må desverre si at dette ikke førte fram da de ikke evnet eller klarte å si hva feilen var. Lite og dårlig service med andre ord.

Denne situasjonen var sterkt beklagelig og ikke tilfredsstillende og en besluttet derfor å flytte sidene til en annen leveranør. Dette tok noe tid og var ikke bare lett da sidene benytter datbaser og er dynamiske ved bruk av et spesielt dataprogram. Og ja, det har tatt for lang tid!

Men nå er klubben “back online” og en vil forhåentligvis ikke oppleve det samme igjen. Ikke moro for noen... Eneste forskjellen er at den gamle ofk-mailen ikke fungerer og klubben har fått ny offisiell e-postadresse: mail@oslofilatelistklubb.no. Ber samtlige merke seg dette og oppdatere adresselisten sin. Det kan også være smart å tømme nettleseren for all historikk - ren start med nye sider.

Webmaster driver fortsatt og ser over sidene for å sjekke at alt er i orden, og si ifra hvis du oppdager feil eller mangler.


OPPDATERTE VARIANTARTIKLER

Som kjent har det vært lagt ut en stadig strøm av artikler om varianter på norske merker - som ikke har væt oppført i Norgeskatalogen™.

I tillegg har OFK nå gleden av å introdusere artikler fra andre kilder slik at Variant-sidene forhåpentligvis vil ble en sentralt sted for alle norgessamlere på variantjakt! Først ute er en artikkel som tidligere har vært publisert i Norsk Filatelistisk Tidsskrift om Kronemerkene med Kong Haakon fra 1947.


NK 2016NORGESKATALOGEN™ 2016

Ny utgave Norgeskatalogen™ er her (i slutten av september)! Årets utgave er den 67. i rekken og du kommer garantert ikke til å bli skuffet i år heller!

Katalogen er fullstappet av flere spesialartikler og mye nyttig informasjon for alle norgessamlere - fra den uerfarene samler til den profesjonelle filatelist.

For mer informasjon om katalogen kan du gå til siden Norgeskatalogen for mer informasjon om katalogen og hvordan du kan skaffe deg din kopi.


SE ALLE OPPFØRINGER


eksempler_salgsartikler

MØTER OG AKTIVITETER OKTOBER 2016

1. OKTOBER

Vi marker Frimerkets dag og klubbens 130 årsjubileum på St. Olavs plass postkontor.


3. OKTOBER

- Klubbaften/byttemøte


10. OKTOBER

- Quiz
- Havaripost. Noen flyulykker, og eksempler på berget post fra disse
Knut Arveng forteller om havarerte fly hvor det er funnet post til eller fra norske adressater, som er videresendt eller sendt i retur vedlagt notis eller påført stempel av postmyndigheter som forklarer hva som har skjedd og knytter forsendelsen til havariet.
- Aktuelt og eventuelt


17. OKTOBER

- Auksjon - last ned auksjonslisten (inkl. resultater)


24. OKTOBER

- Quiz
- “Norske” poststeder i Amerikas forente stater
Dag Henriksbø snakker om poststeder i USA med tilknytning til nordmenn og norsk bosetning.
- Aktuelt og eventuelt


26-29. OKTOBER

- OFK tur Sindelfingen.
Se egen info om dette.


31. OKTOBER

- Klubbaften/byttemøte


MØTER OG AKTIVITETER NOVEMBER 2016

7. NOVEMBER

- Quiz
- “Tour de France” på frimerker
Inge Johansen snakker om sykkel på frimerker med spesielt blikk pÃ¥ “Tour de France”
- Aktuelt og eventuelt


14. NOVEMBER

- Klubbaften/Byttemøte


21. NOVEMBER

- Quiz
- Frimerkeprogrammet 2017
Halvor Fasting kommer tradisjonen tro til klubben og orienterer om frimerkene i 2017.
- Aktuelt og eventuelt


28. NOVEMBER

- Juleauksjon - last ned auksjonslisten


MØTER OG AKTIVITETER DESEMBER 2016

6. DESEMBER

- Siste åpningsdag i biblioteket


10. DESEMBER

- Julemiddag


MØTER OG AKTIVITETER JANUAR 2017

17. JANUAR

- Biblioteket åpner sesongen


23. JANUAR

- Quiz
- Alle USAs presidenter
Foredrag v/Knut Arveng som gir oss et spennende innblikk i USAs Presidenter gjennom historien.
- Aktuelt og eventuelt


30. JANUAR

- Klubbaften/Byttemøte
Ta med byttebøker og mankolister.


MØTER OG AKTIVITETER FEBRUAR 2017

6. FEBRUAR

- Quiz
- Auksjonsåret 2016
Hva skjedde på den internasjonale auksjonsfronten i 2016? Ørn Grahm tar oss på sin engasjerende måte gjennom de store høydepunkter.
- Aktuelt og eventuelt


13. FEBRUAR

- Årets vinteruksjon
Møt frem og skaff deg noe nytt til din samling.


20. FEBRUAR

- Quiz
- De Tofargete danske frimerker
Skule Magnus Bøie fra Nøtterøy gir oss innsikt og råd på dette interessante felt.
- Aktuelt og eventuelt


27. FEBRUAR

- Klubbaften/Byttemøte
I tillegg en liten auksjon. Ta gjerne med objekter.


MØTER OG AKTIVITETER MARS 2017

6. MARS

- Quiz
- På jakt etter Carl Normanns tapte arkiv
Ingvar Elgesem forteller om Carl Normanns postkortproduksjon fram til brannen i Hamar 9. juli 1935.
- Aktuelt og eventuelt


13. MARS

- Auksjon
Husk å levere inn auksjonsobjekter i god tid! Vi har alle objekter liggende i skuffer og skap! La andre få glede av dem.


20. MARS

- Quiz
- Årets generalforsamling
Nærmere i neste nummer av INFO.
- Aktuelt og eventuelt


27. MARS

- Klubbaften/Byttemøte/liten auksjon.En annen viktig del av OFK sitt virke er utgivelsen av Norgeskatalogen. Denne har høstet mye heder og ære på utstillinger og er helt sentral dersom du samler norske merker. For mer informasjon om katalogen og hvordan bestille, gå til siden Norgeskatalogen™.

OFK sitt bibliotek er absolutt verdt et besøk dersom du har spørsmål eller søker filatelistisk litteratur - og er en viktig del av klubben.

Klubbens auksjoner er definitivt noe å få med seg idet OFK når et bredt publikum i inn- og utland. Lav provisjon (12%) og god tilgang på objekter gjør våre auksjoner til noe for alle og enhver. Følgende betingelser gjelder ved kjøp og salg. Du kan by på auksjonene enten ved å kontakte en av auksjonariusene i forkant pr. telefon - eller så kan du sende inn vedlagte budskjema.

Hva frimerkeforumer angår, finnes det mange av på internett allerede. OFK vil derfor ikke lage noe eget forum pr. i dag. Noen aktuelle forumer er: