OSLO FILATELISTKLUBB

Velkommen til hjemmesidene til Oslo Filatelistklubb - OFK. Klubben er landets største med ca. 500 medlemmer i inn- og utland. Klubben er den eldste frimerkeklubben i Norge - stiftet så tidlig som 1886.

I tidsrommet september til mai avholdes vekselvis medlemsmøte (følg link for å se kart over hvor møtene holdes) og klubbaften med auksjon hver mandag. På medlemsmøtene er det kåserier over filatelistiske emner eller temaer av allmenn interesse, ofte ledsaget av lysbilder. Den "offisielle" delen starter kl. 19:00, men det er åpent hus fra kl. 18:00.

På startsiden finner du informasjon om:


NYHETER OG AKTUELT

NORGESKATALOGEN™ 2018

NK_2018

Som (nesten) hvert år - på høstparten kommer årets utgave av Norgeskatalogen™! Årets utgave er den 68. i rekken og du kommer heller ikke denne gangen å bli skuffet over innholdet - garantert! I salg fom. 2. oktober.

Katalogen inneholder en hel rekke spesialartikler og mye nyttig informasjon for alle norgessamlere.

Årets spesialartikkel handler om 20mm utgavene med NK-nummer 49-55. Videre er en omfattende spesialartikkel om to-ringsstempler med tverrbjelke inkludert.

Katalogen er å få tak i på medlemsmøtet 2. oktober - medlemspris ved personlig avhenting er kr. 350,-. I tillegg vil du få høre mer om katalogen av de som har lagd den!

Ved bestilling pr. post husk å merk denne med navn og adresse - hvis ikke tar det ekstra tid og OFK har også problemer med å identifisere kjøper i enkelte tilfeller.


SALG AV OVERSKUDDSLAGER FRA KLUBBENS BIBLIOTEK

Gjennom årene har biblioteket mottatt en mengde tidsskrift og bøker som har blitt fjernlagret som dubletter. Dette skjedde hovedsakelig i perioden 1960-90. I en tid hvor mange tidsskrift legges ut digitalt er behovet for dubletter minskende.

klipparkiv

Vi vil suksessivt legge ut tidsskrift og bøker for salg, men begynner med et stort utklippsarkiv, ordnet i arkivbokser. De er sortert etter land og områder (se bilder på hjemmesiden) og prisen vil være kr 50,- pr. boks. Disse kan hentes i biblioteket på tirsdager mellom kl. 1900 og 2100 eller på møtene i klubben etter avtale med sekretæren. Eventuelt kan de sendes mot betaling av porto for pakke. Her gjelder prinsipp førstemann til mølla.

Har du spesielle ønsker når det gjelder tidsskrift, kan du sende en mail til klubben med dine ønsker så skal vi se om vi kan hjelpe med dine ønsker. Spesielt har vi mye NFT, Nordisk Filatelistisk Tidsskrift og Frimerke Forum.

Se egen dedikert side med oversikt og bilder. Eller du kan laste ned en pdf med all informasjon.


SE ALLE OPPFØRINGER


eksempler_salgsartikler

MØTER OG AKTIVITETER APRIL 2018

9. APRIL - referat

- Quiz
- Varianter på norske frimerker
Foredrag ved Erk Olafsen.
- Aktuelt og eventuelt


16. APRIL

- Klubbaften m/miniauksjon og bytte/salg i Frydenlundsgate
Ta med byttebøker og mankolister.


23. APRIL

- Quiz
- Boerkrigen 1899-1902
Jan Michelet forteller om litt historikk og brev til/fra fangeleirene.
- Aktuelt og eventuelt


MØTER OG AKTIVITETER MAI 2018

7. MAI

- Sommerauksjon - last ned auksjonslisten (inkl resultat) - bildeoversikt (ekstern link)
Mange spennende objekter.


14. MAI

- Quiz
- Norsk Feltpost - i vid forstand
Foredrag ved Øivind Rojahn Karlsen.
- Aktuelt og eventuelt


28. MAI

- Klubbaften m/miniauksjon og bytte/salg i Frydenlundsgate
Miniauksjon. Bibiloteket åpent.


MØTER OG AKTIVITETER JUNI 2018

4. JUNI

- Sommermøte pÃ¥ Ibsenmuseet
Nærmere opplysninger i INFO #2 2018.


MØTER OG AKTIVITETER SEPTEMEBER 2018

3. SEPTEMBER

- Klubbaften m/miniauksjon og bytte/salg i Frydenlundsgate 14
Miniauksjon og bytte/salg


10. SEPTEMEBR

- Quiz
- Kjeller flyplass - i krig og fred
Foredrag ved Arvid Løre.
- Aktuelt og eventuelt


17. SEPTEMBER

- Klubbaften


24. SEPTEMEBR

- Quiz
- OFKs utstillinger gjennom 100 år
Foredrag ved Arnre Thune-Larsen.
- Aktuelt og eventueltEn annen viktig del av OFK sitt virke er utgivelsen av Norgeskatalogen. Denne har høstet mye heder og ære på utstillinger og er helt sentral dersom du samler norske merker. For mer informasjon om katalogen og hvordan bestille, gå til siden Norgeskatalogen™.

OFK sitt bibliotek er absolutt verdt et besøk dersom du har spørsmål eller søker filatelistisk litteratur - og er en viktig del av klubben.

Klubbens auksjoner er definitivt noe å få med seg idet OFK når et bredt publikum i inn- og utland. Lav provisjon (12%) og god tilgang på objekter gjør våre auksjoner til noe for alle og enhver. Følgende betingelser gjelder ved kjøp og salg. Du kan by på auksjonene enten ved å kontakte en av auksjonariusene i forkant pr. telefon - eller så kan du sende inn vedlagte budskjema.

Hva frimerkeforumer angår, finnes det mange av på internett allerede. OFK vil derfor ikke lage noe eget forum pr. i dag. Noen aktuelle forumer er: